Новини, Политика, Туризъм

Самоковска делегация посети сръбския Димитровград

Димитровград. Снимка: www.todimitrovgrad.org.rs

В петък и събота – на 13 и 14 юли, делегация от Самоковска община, ръководена от кмета Владимир Георгиев, посети Димитровград /Цариброд/ в Сърбия. Посещението бе свързано с работата по проекта за трансгранично сътрудничество, в който освен тези два града и райони участва и пернишката община Ковачевци.
В делегацията бяха включени членовете на екипа, работещ по проекта – зам.-кметът Радослав Стойчев и експертите от общинския отдел ”Евроинтеграция” Красимира Костадинова и Теодора Василева.
“Съзнателно удължихме срока на финалните дейности по проекта, за да може работата да се свърже с честването на празника на Самоков и тук да се състои фестивал”, заяви на 16 юли в града ни кметът Георгиев.
Подобен фестивал ще има и в Димитровград, а в Ковачевци, както “Приятел” писа наскоро, вече се проведе.
Самоковската делегация е посетила забележителности в Димитровград. Особено добро впечатление на нашите пратеници са направили спортните обекти в града, включително тяхната настилка, финансирани по проекти.
По проекта за трансгранично сътрудничество предстои да се създаде в Самоков и туристически информационен център, който да обслужва цялостно туристическата дейност в района.

Евгения Попова

Leave a Reply