Самоковска изложба в Казанлък

Изложбата „Петър Боев – познатият непознат” могат да разгледат вече и жителите и гостите на Казанлък. Експозицията е подредена в местния музей на фотографията и съвременните визуални изкуства.
Както е известно, изложбата бе представена през миналата вече 2021 г. в Градската художествеа галерия „Проф. Васил Захариев“  в Самоков.
Самоковецът Петър Константинов Боев е автор на излязлата в два тома на историята на българската фотография, включтелно на това изкуство в Казанлък и региона. Петър Боев е известен и като фотограф, журналист, писател, общественик.
В изложбата са показани неизвестни досега снимки от семейните албуми, рисунки, лични вещи и документи на Боев. Могат да се видят и оригинални видео материали, свързани с неговите живот и дело.
Изложбата е организирана съвместно от Историческия музей в Самоков, Държавна агенция „Архиви” и Българския фотоклуб. Куратор e Силвио Томов, уредник в самоковския музей.
Дългогодишно партньорство свързва Историческият музей в Самоков и Музеят на фотографията и съвременните визуални изкуства в Казанлък. В Казанлък през предишни години са показани самоковските изложби за първите фотографи в България и за самоковския художник Димитър Радойков, живял и творил и в този град.
Сегашната изложба ще бъде на разположение на ценителите в Казанлък до 2 февруари. Предвижда се след това експозицията да бъде показана и в столицата.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*