Новини, Шарен свят

Самоковска красавица спечели световен конкурс за красота

Победителката София Стоянова

9-годишната самоковка София Стоянова спечели първо място на детския фестивал за красота, таланти и мода, състоял се в курорта Св. св. Констатин и Елена край Варна.
Във групата на 9-10-годишните третокласничката от НУ “Станислав Доспевски” омая журито с неподправен чар и красота и заслужено се окичи с приказна корона от скъпоценни камъни. Тя получи от организаторите и куп предметни награди и сувенири.
Софи смени три тоалета по време на конкурса – национална носия, костюм на приказен герой и официални дрехи, като и в трите случая бе неотразима.
Участие в проявата взеха 30 деца от Русия, Украйна, Венецуела, Мексико, Нигерия, Азербайджан, Абхазия и България.
Новата принцеса получи право да участва в световния конкурс благодарение на първото си място в конкурса “Принц и принцеса на Самоков”, състоял се в началото на юни в Боровец.
Благодарение на невероятното си сценично поведение Софи е получила и покани за участие в международните конкурси Prince and Princess of the Universe в турския курорт Анталия /3-10 октомври/ и Christmas Angel в Украйна на 19 декември. Организаторите са заявили, че ще поемат всички разноски на малката красавица, свързани с пътуване, нощувки и настаняване.

Васил Василев

Leave a Reply