Самоковските борци със 7 представители на турнира в Измир

Стасимир Дойчинов

Перлите на “Рилски спортист-2000” Сезен Белберова /52 кг/, Александрина Кашинова /56 кг/ и Йоана Маринкова /60 кг/ ще вземат участие в силния международен турнир по борба за кадети и кадетки “Виктори къп” в турския град Измир /29-31 май/. Триото спечели доверието на националните селекционери Тодор Кънев и Севджан Адем със силните си изяви от началото на годината. За последно Белберова взе бронз на турнира в Букурещ в началото на месеца, а Кашинова и Маринкова станаха шампионки на държавното първенство за кадетки в Сливен в края на април.
“Рилски спортист” пък излъчи четирима свои представители за авторитетната проява в югоизточната ни съседка – Красимир Крумов /69 кг/, Стасимир Дойчинов /76 кг/, Мартин Кирилов /85 кг/ и Димитър Христов /85 кг/. Карето ще гони класирания в челото въпреки очертаващата се голяма конкуренция на борци от Турция, Гърция, Румъния, Сърбия, Македония.
Плюс за самоковци ще бъде, че личният им наставник Димитър Магаев е и национален селекционер заедно със Стефан Тошев. Двамата ще бистрят тактиката в схватките, като лично ще напътстват подопечните си на тепиха в 3-милионния град.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*