Новини, Спорт, Футбол

Самоковските полицаи – № 1 на футбол в областта

Прави: Ивайло Анев, Димитър Хаджийски, Васил Вардаров, Владимир Чалъков. Клекнали: Кирил Божков, Мариян Бончев, Илиян Иванов, Стефан Карагеоргиев.

Отборът на РУП-Самоков грабна по безапелационен начин титлата на турнира по мини футбол на Областната дирекция на МВР, състоял се на 15 и 16 декември в Етрополе. Самоковци играха като добре смазана машина и дадоха сериозна заявка за първото място още в груповата фаза, където постигнаха 4 успеха над колегите си от Костенец /7:0/, ДАНС /5:0/, Своге /2:1/ и Костинброд /3:0/. На пътя на състава ни на 1/4-финалите се изправи тимът на домакините, който бе разбит с 6:0. Головата мощ на самоковските полицаи усетиха и от РУП-Пирдоп, чийто тим бе разгромен с 0:5 на полуфиналите. На финала на 16 декември нашите момчета показаха шампионски дух и манталитет и надиграха убедително и ботевградската полиция с 4:0! Капитанът Мариян Бончев вдигна победоносно купата, а всички играчи получиха златни медали.
Поводи за радост имаше и при обявяване на индивидуалните награди. За най-добър играч на единодушно бе избран Стефан Карагеоргиев, а голмайстор стана Димитър Хаджийски с 8 попадения.
В кадем за тима се превърнаха доставените броени дни преди надпреварата нови екипи, дело на българската фирма за спортни облекла “Джъмпер”, изработила наскоро екипировката и на “Рилски спортист”.
Състезанието по футбол на малки вратички бе уважено от зам.-кмета на Етрополе Стефан Борисов и началника на местната полиция Георги Стаменов.
Въпреки че Самоков регулярно влиза в тройката на турнирите под егидата на Областната дирекция, това е едва втора титла за нашите през последните 20 години. На 19 декември наградата бе връчена тържествено на шефа на РУП-Самоков Филип Благоев.

Leave a Reply