Самоковските сноубордисти с най-добри резултати и в бордъркроса на държавното

Самоковският тримф по време на държавното първенство на Осогово бе засвидетелстван и в последния старт на шампионата в дисциплината бордъркрос, състоял се на 14 февруари.
Петър Гьошарков дублира титлата си от вторник в дисциплината биг еър и отново завърши първи при мъжете. Веднага след него се нареди Борислав Стоянов /„ОТП”/, който спечели надпреварата при юношите. Второ време тук даде Борис Петров от „Бороборд”.
Неда Пенчева /„Бороборд”/ зае второто място при 15-годишните момичета. Съотборничката й Яна Попова продължи с доминацията си по пистите на Осогово и се окичи с трети златен медал в рамките на три старта при 11-годишните. Връстникът й Антоний Антонов завърши трети, а златния медал стана притежания на Георги Караджинов от „ОТП”.
Изцяло съставена от млади самоковци пък бе призовата тройка при най-малките участници – момчетата до 8 г. Тук първи и трети станаха Камен Докузов и Мартин Райчев от „Бороборд”, а между тях се вклини Дани Белниколовски от „ОТП”.
„Доволен съм от представянето не само на медалистите, но и на останалите ни участници, които също се представиха на добро ниво въпреки тежките метеорологични условия и невъзможността за водене на качествена подготовка в Боровец, където през тази година няма подходящи съоръжения. Макар и с нараснала конкуренция нашите представители спечелиха най-много медали от всичките 16 клуба на шампионата”, горд бе треньорът на „Бороборд” Христо Ахтаподов.
Именно липсата на фън парк в Боровец пък налага самоковската купа „Бороборд джуниър” да се проведе на… Витоша. Двата старта в дисциплините слалом и слоупстайл са насрочени за 15 и 16 март.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*