Новини, Спорт, Футбол

Самоковските „Холандци” с пробив в Шампионската лига по мини футбол

Самоковският отбор по мини футбол „Холандците” постигна сериозен пробив в Шампионската лига – най-силния турнир в България. В последния кръг от груповата фаза, състоял се на 29 октомври в базата на хотел „Езерец” в Благоевград, нашите момчета записаха победа и равен, като това им бе достатъчно да излязат от своята група и да продължат към елиминационната фаза на надпреварата. В южния град „лалетата” надвиха с 2:1 „Пирин” /Гоце Делчев/ и завършиха наравно 4:4 с местния тим „Ел класико”. Така нашите момчета събраха 8 т. и завършиха на второ място в подреждането. Първи е благоевградският състав с 11 т., а от турнира отпадна „Пирин” със събрани 6 пункта.
Преди това – във втория кръг, състоял се в Гоце Делчев, нашите загубиха с 4:5 от „Пирин” и завършиха 2:2 с „Ел класико”. В първия кръг, провел се при отлични условия на терените на Спортния комплекс в двора на СУ „Никола Велчев”, „Холандците” сразиха с 12:3 „Пирин” и отстъпиха с 4:5 на „Ел класико”.
Тези дни ще стане ясен и жребият за следващата фаза на надпреварата, като се очаква мачовете да се играят още през ноември. Според правилата на турнира един отбор се състои от шест играчи, а срещите се играят в две полувремена от по 25 мин.
В състава на „Холандците” личат имената на футболиста на „Рилски спортист” Ивайло Захариев-Пиф и бившия младежки национал по мини футбол Красен Николов. Със сигурност обаче не индивидуалните качества, а добрата спойка между нашите състезатели е в основата на техния успех. Припомняме, че „Холандците” играят заедно вече доста години. Те са и носители на няколко трофея от турнирите в Самоков.
„Холандците”: Адриян Георгиев, Адриян Груев, Асен Арсов, Атанас Атанасов, Борис Апостолов, Даниел Дюлгеров, Димитър Хаджийски, Ивайло Захариев, Красен Николов, Любослав Стойчев, Мартин Христов, Станислав Стаменов, Христо Бандров, Христо Николов.

Leave a Reply