Баскетбол, Новини, Спорт

Самоковският баскетболист Васил Попов ще играе за националния отбор на Евро 2019

Юношата на баскетболния „Рилски спортист” Васил Попов отново ще играе за националния отбор в своята възрастова група.
Треньорите Ивайло Желев и Георги Бакалов пратиха повиквателна на общо 17 за началото на подготовката на тима за предстоящото европейско първенство за юноши до 18 г. Българите се събраха на лагер на 15 юни в Търговище, а шампионатът на Стария континент ще се състои от 26 юли до 4 август в Орадя, Румъния. Нашите момчета са в един поток със съставите на Белгия, Естония, Полша, Румъния и Швейцария.
Част от родната селекция ще бъде и Васил Попов, който е един от най-обещаващите таланти в школата на „Рилски спортист”. 17-годишното крило лекуваше контузия в началото на изминалия сезон, но навлезе в страхотна форма точно за най-важните срещи в неговия край. Не случайно Васко дебютира за първия отбор на клуба, като дори отбеляза и първите си точки в Националната баскетболна лига. Апогеят на неговите изяви бе на финалите на държавното първенство в София, където се отличи с рекордните 43 точки /включително 6 тройки/ за победата над ЦСКА с 83:76.
Преди Евро 2019 плановете на отбора включват контроли с домакина на проявата Румъния на 28 и 29 юни в Търговище, проверки със Северна Македония на 7 и 8 юли в Благоевград и на 13 и 14 юли в Скопие, както и три срещи непосредствено преди старта на шампионата, по време на последния лагер на тима в Крагуевац, Сърбия.

Делян Василев

Leave a Reply