Самоковският „Дилижанс” пристигна в СКАТ

На чаровната водеща на предаването „Ако зажалиш” по телевизия СКАТ – Бони Милчева, в самото навечерие на Нова година гостува популярният състав „Дилижанс” към Младежкия дом в Самоков. Двете дами Ваня и Надя и двамата кавалери Димчо и Цветан поздравиха от новото студио всички зрители и слушатели с чудесните си стари градски песни и шлагери.
Бони Милчева представи състава, който за втори път гостува в предаването, с много обич и уважение. На клавира се изявява Димчо Тосков, ръководителят. Ваня Делибашева е медицинска сестра в болница „Св. Анна” /бившата Окръжна болница/ в София. Живее в Самоков и е в групата от самото начало. Надя Миткова е служителка в съда в Самоков, още от втори клас свири на пиано и пеенето, както самата тя казва, е втората й професия. Има силен глас и постига различни височини, предавайки дълбочината на чувствата. Цветан Ангелов е бивш учител по музика и това е плюс – бързо и лесно заучава всяка нова песен.
Този успешно развиващ се квартет не робува на отделни композитори. Хареса ли им някоя песен – запяват я. Канят ги на тържества, фестивали, празници. В репертоара си певците имат чудесни песни със съдържателни и вълнуващи текстове. Може би и затова са обичани и търсени.
По време на предаването техните „Две сълзи”, „Догодина по същото време”, „Игра на чувства”, „Най-добрият люляк”, „Рокля на цветя”, „Хора и улици”, „Хризантеми” и др. бяха изпети така, че не може да не са изпълнили душите и сърцата на слушателите и зрителите с много приятни емоции и мили спомени.
Части от концерта намериха своето място и в новогодишната телевизионна програма, а и в програмата през следващите дни.
В края на предаването Бони поздрави самоковските си гости с песента за букета червени рози, подарена от русенеца Ники Касабов, в която се говори, че няма любов в друг живот и затова трябва да се обичаме сега и тук, на момента.
Бони и нейният екип получиха като подарък вкусна торта, приготвена от самоковката Мария Стефанова. Скулптура на галопиращ кон връчи на Бони Милчева пишещата тези редове с пожелание през Годината на коня – 2014-а, предаването да бъде и пребъде, да е още по-успешно, слушано и гледано. Димчо Тосков пък подари на водещата книгата за своя син Румен Тосков-Рупето, отишъл си рано от този свят, но останал завинаги със своето творчество, със своя талант на уникален музикант.

Димитрина Божилова

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*