Самоковският скиор Атанас Петров наказа италианците в техния дом

Страхотно начало на сезона положи 10-годишният самоковски талант в ските Атанас Петров. Синът на сноубордистката Мария Димова бе най-бърз в гигантския слалом в първия кръг за регионалната купа „Алта Валтелина” в Санта Катерина на 23 януари, понеделник. Въпреки че Наско се пусна със 170-и стартов номер, той преодоля по най-добрия начин трудностите на пистата и изпревари съотборника си в тима на „Ливиньо” Андреа Д`Амико с доста сериозната преднина от 1.7 сек.! Трети се нареди Лоренцо Самбризи от „Бормио”. В близките дни и седмици предстоят още три старта, в които близо 200-те участници в проявата ще трябва да определят крайния победител в надпреварата за купа „Алта Валтелина”.
„Разбрах, че съм се спуснал много добре още преди да науча какво ми е времето, защото получих много овации от публиката – сподели за онлайн портала за младежки спорт Viasport.bg малкият Петров.
Категоричният успех на нашия талант обаче едва ли изненадва някого на Апенините, тъй като през миналия сезон Атанас стартира в 15 състезания, от които спечели 13, а на два пъти завърши втори. Местната преса пък вече го е кръстила с красноречивото „Детето-чудо”.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*