Новини, Образование

Самоковски гимназисти дадоха надежда на деца от дом „Надежда”

Осмокласници от ПГ „Константин Фотинов” организираха благотворителен концерт на 27 април в читалище-паметник „Отец Паисий” в помощ на Дома за деца, лишени от родителски грижи „Надежда” в ботевградското село Гурково. В този дом се отглеждат и възпитават около 20 деца на възраст между 3 и 7 години.
Модерни танци демонстрираха трио петокласнички от „К. Фотинов”, момичетата на Ралица Василева и дуото Елена Несторова – Ивана Божичкова. Никол Тоскова представи песен на английски, в която се казва: „Не става въпрос за пари, забравете за цената, искаме да накараме света да танцува”. Китаристът Енцо Атанасов също допринесе за настроението в залата с изпълнение на песни на български и английски. С хубави български носии се изяви групата за народни танци „Детелинки” с ръководител ученичката Василена Йовичина. Участници в състава се включиха и в импровизираното Дайчово хоро под звуците на акордеоните на абитуриентката Ирена Рогачева и брат й – петокласникът Димитър.
Гвоздеят на програмата бе балетният състав на гимназията в лицето на… Крум Крумов, Мариян Гребенчарски, Михаил Лухов и Светослав Иванов. Участниците в квартета бяха пременени досущ като балерини и демонстрираха с голяма доза чувство за хумор номера от художествената гимнастика под бурните овации на препълнения салон. Скечът на две осмокласнички също предизвика смеха на публиката.
В програмата се включиха и гостуващи младежи и групи. Финалът сложи музикалната банда на Александър Веждаров /китара и вокал/, Красимир Любенов /бас китара/ и Николай Войнов /барабани/.
В специална кутия за дарения всеки желаещ остави своята лепта за нуждаещите се деца от Гурково.

Делян Василев

Leave a Reply