Самоковски деца изгряха за гимнастиката на турнира „Цветята на България” в София

Историческо първо участие в национална проява записаха децата от новосформирания клуб по художествена гимнастика „Самоков”. Навръх 2 юни в София те се изявиха в 28-ото издание на един от най-старите турнири – „Цветята на България”. Малките грации се представиха много добре и заеха призови места в различни категории.
Златни медали още в дебюта си при 7-8-годишните спечелиха Елица Минкова за съчетанието си с въже и Кармин Боруджиева /без уред/. Тройката в същата възрастова група в състав Гергана Цветанова, Диана Глухарска и Радост Петрова пък стигна до бронза на съчетанието си без уред.
С много емоции на сцената излязоха и най-малките ни гимнастички на възраст до 5 г., които също заслужиха бронзови отличия. Клуб „Самоков” бе в състав: Биляна Павлова, Велислава Лобутова, Виктория Ярева, Вили Попова, Дария Дренска, Леана Цури, Пламена Спасова, Симона Маджарова и Стели Машова.
Треньорката Джорджия Попова сподели, че е изключително горда с представянето на своите ангелчета и е мотивирана да покорява заедно с тях нови върхове. Самата тя има богат опит и сериозни успехи зад гърба си. Кака Джорджия, както я наричат пластичните й момичета, е световна вицешампионка по естетическа групова гимнастика и е носител на много медали от национални и международни състезания.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*