Самоковски каратеки участваха в най-големия лагер по киокушин в света

Самоковският клуб „Сатори” участва със 7 представители в най-големия международен тренировъчен летен лагер по карате киокушин, състоял се между 30 юни и 7 юли на територията на Санаторно-оздравителния комплекс „Камчия“ край Варна.
В 13-ото издание на зрелищната проява се включиха и младите самоковски каратеки Мария Чепилова, Никол Казанджиева, Стефания Зашева, Георги Кощров, Георги Михайлов и Норман Гълъбов. Нашите младежи тренираха по Черноморието редом с куп световни величия и под зоркото око на ръководителите на различните федерации по киокушин в света, подготвяли  се навремето с основателя на киокушинкай – Масутацу Ояма.
Предводителят на самоковската група – треньорът сенсей Румен Санкийски, пък бе особено развълнуван от съвместната тренировка с двамата легендарни спортисти Семи Шилт и Петер Артс, които се оказали и много земни и приятни хора.
Най-изявената ни участничка в лагера – Мария Чепилова, дори успя да вземе изпита за първо кю /кафяв колан с черта/ пред погледа на изпитващия Канчо Хацуо Рояма, който е президент на Световната федерация по киокушин-кан. Така Чепилова стана втората състезателка на „Сатори”, която защитава най-високата степен за технически умения на ученици след Мартина Хаджийска.Лагерът бе организиран от Българската карате киокушин федерация и Световния киокушин съюз и в него участваха рекордните 1618 бойци от 28 държави.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*