Баскетбол, Новини, Спорт

Самоковски квартет в основата на триумфа на 14-годишните баскетболистки в Румъния

Националният отбор по баскетбол за момичета до 14 г. спечели втория турнир от програмата за развитие на млади таланти на ФИБА, състоял се от 19 до 21 декември в Търгу Жиу, Румъния. Ръководеният от треньорката в школата на „Рилски спортист” Маргарита Маринкова състав постигна четири последователни победи и повтори триумфа си от първия подобен турнир през септември в София.
В първия си мач българките сразиха Румъния с 55:30. В основата на успеха бе отличната игра на самоковката Гергана Зашова, която записа 12 точки, 4 борби и също толкова откраднати топки. Последна победа над Турция с 51:47. Обратът в края на тази среща стана възможен след тройка на Зашова и стабилна игра на съотборничката й в „Рилски” Ивана Бонева, която бе втората най-резултатна състезателка на тима с 8 точки.
Гергана Зашова вкара 10 точки и бе най-полезна в третия двубой на България – победата с 61:31 над Косово. В последния ден от надпревара нашите момичета се наложиха и над Македония с 47:39. Принос за успеха имаше и третата баскетболистка от шампионския състав на 14-годишните момичета на „Рилски”, която бе включена в националния отбор – Габриела Бандова.

Делян Василев

Leave a Reply