Самоковски майстори подредиха изложба в Боровец

В хотел “Ела” в Боровец бе открита изложба от произведения на майстори-занаятчии от Самоков и страната. Проектът “На седянка в Боровец” е на самоковския клуб “Ръкоделие” и е финансиран от фондациите “Работилница за граждански инициативи” и “Америка за България”. Хотелът е партньор по осъществяването на проекта.
Изложбата е част от изяви за гостите на курорта, организирани от Съюза на хотелиерите и собствениците в Боровец. Участват грънчари, дърворезбари, иконописци, майсторки на бродерия и плетива и др.
Майсторите не само предлагат на показ и за продажба изделията си, но и демонстрират на място умения, предлагат и обучение на желаещите.

„Настоящият проект цели запазване на живото наследство на България и опазването на традициите на самоковските майстори и занаятчии. Хубаво ще е да видим техните изделия в реална пазарна среда. Конкуренти са им предимно китайски изделия, направени по поръчка на български майстори…”, заяви за „Приятел” управителката на хотел „Ела” Йорданка Стаменова.
Изложбата ще бъде на разположение за посетители и потенциални купувачи до края на март всеки петък и събота от 10 до 20 ч., както и в последния ден от седмицата от 10 до 17 ч.
Междувременно стана ясно, че следващия уикенд гости на хотела ще бъдат представители на Националното движение работилница „Седянка”.
Изложбата ще бъде посетена организирано и от възпитаници на самоковски училища.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*