Новини, Образование

Самоковски младежи се обучаваха за лидери

Лятна академия за супер постижения проведе обучение на млади хора в града ни /хотел „Арена”/ от 22 до 29 август. В продължение на 96 учебни часа младежите се обучаваха на лидерски и комуникационни умения, на позитивни ценности и позитивно въздействие върху околните, за работа в екип, управление на времето и финансите, на креативност и начини за разрешаване на проблеми.
Участие взеха общо 16 млади хора на възраст от 12 до 18 години, 14 от които от нашия град. Кандидатите са били одобрени след написването на есе и подготовката на мотивационно писмо, като повечето от тях дори преди участието си в академията не са се познавали лично.
Главен организатор на академията е Анастас Гогов.
Накрая – през последния ден, младежите се погрижиха за приятното настроение и на жителите и гостите на Самоков, като организираха игри на открито на площад „Захарий Зограф”, раздаваха балони със скрити в тях пожелания на минувачите, рисуваха и танцуваха с млади ентусиасти. Участниците в Академията почистиха част от Ридо, посетиха Дома за стари хора „Семейство д-р Калинкови”, раздадоха и храна на нуждаещи се.
„Срещахме се с успели хора всеки ден, които ни разказваха за житейския си път, как са стигнали до сегашното си положение и какви трудности са преодолели. Като цяло това бе интересно и полезно преживяване за нас. Убедена съм, че ще е от полза както за нашето осъзнаване като личности, така и за бъдещото ни развитие”, коментира за „Приятел” Миролюба Ташова, участничка в обучението.

Leave a Reply