Самоковски младежи участваха в международна туристическа среща в Македония

Младежите от самоковското дружество за планинарство, екология и спорт „Мусала“ участваха в международна туристическа среща в Македония. По покана на СПАОК „Антигонеа“ от гр. Неготино нашите планинари взеха участие в изкачването на вр. Голубец в Кожуф планина, на македоно-гръцката граница.
При чудесно за сезона време и голяма активност премина традиционният туристически поход, организиран по повод освобождението на Неготино. След похода се състоя среща, на която туристите набелязаха съвместни прояви за 2019 г., които ще бъдат включени в календарните им планове.


Присъстваха представители на туристически и планинарски дружества от Босна и Херцеговина, България, Македония, Словения и Сърбия. Отчетено бе, че партньорствата се задълбочават и разширяват все повече. Младежите от „Мусала“ получиха поздравления за израстването си и превръщането на клуба в туристическо дружество. От промяната през м. август досега учениците, младежите и други туристи от новото туристическо дружество участваха в походи в Рила, Витоша и Родопите, завоюваха отборно първото място на Младежката балканска среща в Босна и Херцеговина. Ветеранките пък спечелиха сребърни медали в Деня на чистите планини в Раяц, Сърбия. Те бяха отличени и за участията си в Деня на ходенето в Сърбия, и в Похода на здравето на Авала.

Радостина Иванова

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*