Други, Новини, Спорт, Футбол

Самоковски пробив в „Шампионска лига”

Съставът на „Холандците” /трима от състезателите отсъстват/

Най-популярният клубен футболен турнир в света – „Шампионската лига”, стъпи и на самоковска земя! Веднага обаче трябва да уточним, че става дума за най-силната надпревара по мини футбол в България, кръстена на името на вълнуващия европейски турнир.
„Холандците”, които са победители от турнира за Купата на Самоков, състоял се по случай празника на града ни в края на август, се класираха на второ място в своята група на националния турнир и така добиха право да участват в следващата фаза на надпреварата – 1/16-финалите, които ще се състоят напролет.
„Самоковските лалета” попаднаха в изключително тежка група, но въпреки това успяха да спечелят 7 точки, с които да си гарантират участие в следващия етап на състезанието. По регламент трите отбора в групите участват в три турнира във всеки от градовете на съответните отбори, където играят на принципа всеки срещу всеки.
Първите срещи се състояха на 1 ноември на двете игрища с изкуствена настилка в Спортния комплекс в двора на СУ „Никола Велчев”. Именно тук нашите момчета направиха голяма крачка за излизане от групата. Те победиха със 7:2 старозагорския „Кубанъ” и направиха престижно реми 2:2 с националния отбор на България по футзал „Фреш маркет”. На 15 ноември тимовете се срещнаха в Стара Загора, където самоковци отстъпиха на домакините от „Кубанъ” с 0:2 и загубиха с 4:8 от „Фреш маркет”. Ключовата среща между „Холандците” и „Кубанъ” за определяне на втория продължаващ от групата отбор се игра на 29 ноември в столичната „Баумакс Арена” /до аерогарата/. В драматичен сблъсък самоковските холандци надделяха с 3:2 и гарантираха мястото си в следващата фаза на „Шампионската лига”.
Вече в мач без значение нашите регистрираха и най-сериозното си поражение до момента – 0:6 от „Фреш маркет”. Голмайстори до момента за самоковци с по 6 попадения са бившият футболист на „Рилски спортист” Ивайло Захариев-Пиф и Красен Николов.
Битките в българската „Шампионска лига” ще се подновят напролет. Тогава в два мача с разменено домакинство „Холандците” ще се опитат да преодолеят и фазата на 1/16-финалите.
„Холандците”: Адриян Груев, Асен Арсов, Атанас Атанасов, Борислав Апостолов, Георги Сайменов, Даниел Дюлгеров, Ивайло Захариев, Иван Иванов, Красен Николов, Любослав Стойчев, Мартин Христов, Станислав Стаменов.

1 Comment

  1. Ami

    Малко неточна информация, но нищо – и така звучи добре..

Leave a Reply