Самоковски ски и сноуборд инструктори обраха медалите на държавното първенство в Боровец

12 медала в индивидуалните дисциплини и една отборна титла завоюваха самоковските ски и сноуборд инструктори от специализираното държавно първенство, състояло се на 3 април в Боровец.
В гигантския слалом на писта „Мартинови бараки 4” за мъже и жени над 35 г. първите две места неизменно бяха за наши представители – Радослав Симеонов от „Бороспорт” и Иво Божков от „Чамкория”, както и за Лили Кочова и Виолина Миткова от „Бороспорт”. Георги Попов от хотел „Самоков” и Любомир Санкийски пък се окичиха със сребро и бронз при над 50-годишните участници, а Николета Околска от „Бороспорт” даде второ време при дамите до 35 г.
И трите титли в състезателните категории в сноуборда станаха достояние на наши инструктори. Мария Анева от хотел „Самоков” триумфира при жените, а надпреварата при представителите на силния пол до и над 35 г. спечелиха съответно Никола Чолаков от „Чамкория” и Илиян Караджинов от „Янакиев”. Трети при по-младите бе Константин Тодоров от „Бороспорт”, а бронза в по-горната група грабна Николай Ковачев от „Хънтърс”.
В състоялата се на писта „Иглика” щафета пък номер едно стана тимът на „Бороспорт”, следван от „Юлен” и „Витоша ски”.
В шампионата участваха 156 инструктори от 12 ски и сноуборд училища в страната.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*