Култура, Новини

Самоковски талант ще свири в НДК

Ирена Рогачева и Мариан Минчев

Самоковският акордеонист Самуил Павлов ще участва в престижен музикален концерт в Националния дворец на културата в столицата в понеделник, на 21 октомври, от 19.30 ч.
Роденият през 1994 г. талантлив музикант завоюва заслужено място на голямата сцена, след като спечели конкурс за изпълнение на авторски песни по-рано през годината.
Музикантът се запалва по пианото като малък, но впоследствие акордеонният звън го пленява и той се записва в школата „Проф. Васил Стоин” към читалище-паметник „Отец Паисий – 1859” в града ни. Негов учител е Георги Машов, който и до днес продължава да се интересува от развитието на Самуил.
След пет години на усърден труд и усъвършенстване младежът решава да продължи обучението си в столицата и така през 2008 г. влиза в националното музикалното училище „Любомир Пипков”, което завършва тази година с пълно отличие.
В понеделник към София ще потегли група в подкрепа на Самуил, водена от Г. Машов. В групата ще бъдат може би най-добрите млади акордеонисти в града ни Ирена Рогачева и Мариан Минчев.
Междувременно стана ясно, че музикалната школа към читалището е записала диск с 16 песни в студиото на Силвия Кацарова. Георги Банчев пък е заснел изпълнения на групата в Лаго. Във филма, който се очаква да излезе по Коледа, участва и Богомил Методиев.

Делян Василев

Leave a Reply