Самоковски танцьори и музиканти – с „Гран при” и „Златна лира”

Възпитаниците на школите по танцово изкуство и по акордеон към читалище-паметник „Отец Паисий” се изявиха като победители на международния фестивал „Абанико” в София и на националния музикално-фолклорен конкурс „Орфееви таланти” в Пловдив.
Седмият фестивал „Абанико” за испанска музика и танц се състоя в столицата на 25 март. Участниците в групата по класически балет към школата по танцово изкуство с ръководител Ралица Стоянова се представиха с два танца – характерен и съвременен, в категорията за участници от 9 до 12 години. Точното и артистично изпълнение на малките танцьори бе единодушно класирано на първо място от 11-членното жури.
Навръх Благовец танцьорите ни заслужиха приза „Гран при” – най-голямата награда за всички възрастови групи. Нашите участници получиха и сертификат за участие в международен фестивал в чужбина.
На конкурса в Пловдив пък на 24 март се изявиха два самоковски акорденни дуета в състав: Иво Иванов и Адриан Чучуков и Димитър Рогачев и Николай Петров с ръководител Георги Машов. С чудесните си изпълнения нашите млади музиканти спечелиха най-високото отличие – „Златна лира”.
Ръководството на читалището благодари на преподавателите и техните възпитаници и им пожела творческо вдъхновение и още много успехи.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*