Зимни спортове, Новини, Спорт

Самоковски триумф за купа “Капи” в Банско

Общо 7 медала – тва златни, тва сребърни и един бронзов, спечелиха самоковските скиори в двудневните състезания за купа “Капи”, състояли се на 3 и 4 февруари в Банско.
Росица Мирчева стъпи на почетната стълбичката и в двата дни. Състезателката на клуб “Чамкория” триумфира безапелационно в гигантския слалом за момичета до 16 г., а ден по-късно завърши втора на слалом. Така тя си размени местата със сребърната медалистка от първия ден Елена Стоилова (“Мотен” – София). В първата десетка в различните надпревари в тази възрастова група завършиха още Виктория Иванова (“Чамкория”) и съотборничките в клуб “Боровец” Косара Гущерова и Ивана Василева.

Още една шампионска титла за самоковските представители дойде от състезанията при 16-годишните. Георги Бързанов даде най-добри времена и в двата манша в слалома и заслужено спечели златния медал. Втори най-бърз по трасето и в двата манша пък бе съотборникът му в клуб “Боровец” Георги Ковачки, като така двамата адаши окупираха най-високите позиции в категорията си. Ден по-рано пък дуото така и не можа да определи кой е по-добър в гигантския слалом – Бързанов и Ковачки дадоха абсолютно еднакво време и заеха 5-ото място. Владимир Кърнолски финишира с малко по-добро време на четвърто място, а също четвърти, но на слалом, стана съотборникът му в клуб “Чамкория” Дейвид Славчов. Място в топ 10 намери и Димитър Тодоров (“Чамкория”).

Отлично се изяви и Борислав Тодоров, който от този сезон защитава цветовете на столичния клуб “Грийн Роуд”. Боби спечели гигантския слалом при момчетата до 14 г., а впоследствие стана втори на слалом. Александър Марков от “Чамкория” също се качи на подиума с трето време в слалома, а освен това даде и шесто време в гигантския слалом. Седми и десети тук завършиха Владимир Атанасов (“Чамкория”) и Димитър Божков (“Рилец”), а по-назад се класираха Кирил Николов и Кристиан Спасов от “Рилец”, Денислав Вакарелски и Борис Маскальов от “Чамкория”, както и Георги Манов от “Боровец”.
Единствената категория, в която алпиец от Самоков не успя да спечели медал, бе тази за момичета до 14-годишна възраст. Тук най-добре се изявиха Мелина Милева (“Рилец”) и Алекс Чалина (“Чамкория”), които завършиха съответно на 7-о и 8-о място в гигантския слалом и в слалома. Извън топ 10 пък остана Калина Дюлгярска от “Рилец”.

Leave a Reply