Самоковски триумф на държавното първенство по ски ориентиране

Четири златни и по един сребърен и бронзов медал спечелиха състезателите на клуб „Соколец” от държавното първенство по ски ориентиране, състояло се между 23 и 26 февруари в близост до географския център на България – местността Узана в Стара планина.
Дългогодишната деятелка на този полезен, интересен и успешен за нашия град спорт Даниела Жаркова стана трикратна републиканска шампионка! Жаркова бе най-бърза и в трите старта в категория Ж45 – спринт (26:18 мин.), средна дистанция (39:19 мин.) и дълга дистанция (57:40 мин.).
Петър Бранков също стъпи на най-високото стъпало на почетната стълбичка след триумфа си в средната дистанция при мъжете над 45 г. Пепи измина трасето за 29:34 мин., като остави зад себе си представители на доказани клубове от София, Пловдив, Кюстендил, Хасково, Търговище… Самоковецът добави към колекцията си и сребърен медал от средната дистанция, където бе изпреварен единствено от Иван Георгиев от столичния тим „НСА-Сивен”. Бранков имаше възможност да се прибере с пълен комплект медали от едно от най-престижните състезания в календара на родната федерация, но имаше малшанса да остане четвърти в спринта.
Един от лидерите на нашия клуб – Боян Софин, геройски превъзмогна вирусна инфекция и стисна зъби, за да участва в националния шампионат. Въпреки здавословните си проблеми Боян заслужи бронзовото отличие в средната дистанция (30:28 мин.) в елитния клас при мъжете в конкуренцията на над 30 ориентировачи от цялата страна! Преди нашето момче завършиха само вторият Борис Йосифов („НСА-Сивен”) и станалият трикратен първенец Станимир Беломъжев, който е и европейски вицешампион в спринтовата дистанция. Софин се раздаде и в другите два старта, където малко не му достигна да повтори подвига си и в крайна сметка остана четвърти както в спринта (22:48 мин.), така и в дългата дистанция (1:59.39 ч.).
Самоковецът Щерьо Димитров също заслужи званието „Републикански шампион” с триумфа си в дългата дистанция при мъжете над 35-годишна възраст. Димитров, който се състезава за столичния тим „НСА-Сивен”, предпочете да се включи в елитния клас при мъжете в спринта и в средната дистанция, където също се изяви на висота и записа две девети места при сериозна конкуренция.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*