Самоковци дариха благотворително над 1 тон пластмасови капачки

Доброволци от цялата страна събраха и дариха на 13 април в София 52 тона пластмасови капачки за целите на благотворителната кампания „Капачки за бъдеще”. Това количество, заедно със събраните капачки от реализираните по същото време кампании в други градове на страната и дарените около 3000 лв. на място, ще послужат за закупуването на шест нови кувьоза за недоносени бебета, които ще бъдат дарени на нуждаещи се болници в по-малки общини в страната.
Самоковци бяха сред най-активните участници в акцията – нашите съграждани предадоха общо 1250 кг пластмаса! Те бяха извозени до столицата със съдействието и на общинската управа, откъдето бе осигурен специален микробус. Благородната кауза в нашия край подкрепиха училища и детски градини, заведения и частни фирми, живеещи в жилищни блокове в града, жители на Доспей, Клисура и Райово, активисти от Дупница и пр. Цели 30 кг капачки пък са били извадени от поставеното само преди седмица метално сърце в парк „Крайискърец”. Всички учреждения ще получат грамоти в знак на благодарност и като мотивация за следващата кампания през есента.


„Събрахме над един тон капачки, което е наистина невероятно! Преди година това изглеждаше невъзможно, но се превърна в реалност благодарение на много хора с големи сърца”, коментира Ели Георгиева, инициатор и двигател на кампанията на местна почва. Тя благодари за вярата в добрата кауза на всички участници – ученици, учители, родители, приятели, познати и непознати, както и за съдействието на кмета Владимир Георгиев.
Младата преподавателка изтъкна, че благородната инициатива продължава своето развитие и изрази надежда, че есенната кампания ще бъде дори още по-успешна, защото все повече хора застават на страната на доброто. „Заедно можем повече! Нека има повече здрави, силни и усмихнати български деца”, възкликна Георгиева.
Желаещите да дарят събрани от тях пластмасови капачки могат да направят това в общо 330 стационарни пункта в над 130 населени места в цялата страна. Централен пункт за нашата община е ОУ „Христо Максимов”, където се приемат капачки всеки делничен ден до 16.30 ч.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*