Самоковци дариха тон и половина пластмасови капачки за нова детска линейка

Общо 1535 кг пластмасови капачки предадоха самоковските доброволци по време на поредната национална кампания „Капачки за бъдеще“ в края на май. Капачките са били събрани в рамките на предходната половин година (от ноември 2020 г. насам) и ще послужат за закупуването на нова детска неонатална линейка. Придобиването на подобно специализирано медицинско транспортно средство е от изключителна важност, тъй като в момента в България има само една детска линейка, осигурена също от дарители през 2017 г.
„Благодаря на всички доброволци, които са част от тази кауза, както и на Общината за подкрепата и съдействието. Ще продължим да бъдем все така активни и занапред“, заяви Ели Георгиева, основен организатор на кампанията в града и района. Тя е уверена, че с общи усилия доброволците ще успеят в течение на времето да помогнат за осигуряването на детски линейки за регионалните центрове с неонатология клас 3.
„Събирането на пластмасови капачки ни провокира да се замислим за природата и опазването на околната среда, за важните неща в живота, за това, че не трябва да мислим само за себе си, а че можем и трябва да бъдем полезни на обществото, да отворим сърцата си и да правим смислени неща! Да даваме, да се раздаваме, да помагаме! Винаги, всеки ден! Всичко зависи от нас –  от теб, от мен и от всеки, който чете тези редове“, категорична е Ели Георгиева. Тя вярва в максимата, че доброто заразява, обединява и побеждава.
Сборният пункт за събиране на пластмасови капачки в Самоков е ОУ „Христо Максимов“, където може да предадете събраните количества в делнични дни между 9 и 16.30 ч. Другият вариант е капачките да бъдат пуснати в специално разположеното за целта голямо метално сърце в северния край на парк „Крайискърец“. Подобни съоръжения са поставени в още няколко села от общината, а в други населени места има различни пунктове за събирането на пластмасови капачки. Информация за тях, както и за всичко, което ви интересува около благотворителната кампания, може да получите на тел. 0876 325272.
Заедно можем повече!

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*