Самоковци доминираха на офроуда край Петрич

Две първи, едно второ и две трети места спечелиха екипажите на „Моторен спортен клуб” – Самоков от „Офроуд Фест Петрич 2022”, състоял се през уикенда в южния град.
Самоковския клуб бе представен от шест екипажа в различните категории. При най-бързите в рали крос кънтри в класа на „пипнатите джипки” Т1 победител стана екипажът Георги Вуков и Георги Шейнов с „Нисан Патрол“. Трети бяха Валери Василев и Калоян Кирилов с „Мицубиши Паджеро“. В тази категория бе и най-голямата конкуренция – на старт застанаха 12 екипажа.
В другият клас на рали крос кънтри – Т2, представителите на самоковския клуб Симеон Цинцов и Мирослав Темелков след малък проблем през втория ден с автомобила си „Сузуки Витара“ завоюваха бронзовите отличия.
В класа на „леките стандарти” Иван Попов – Асен Иванов и Динко Вуков – Георги Стоянов заеха съответно първо и второ място. Попов е сред доайените на офроуда в България, занимава се с този екстремен спорт вече 22 години. Малшанс за амбициозните Любомир Мишков и Християн Зашев пък им попречи да се качат на почетната стълбичка и те останаха четвърти в клас Стандарт H.
Община Петрич бе домакин на състезанието, с което бе открит офроуд сезонът в страната за високопроходимите автомобили. В продължение на три дни над 600 километра по предизвикателни и интересни трасета, подготвени от „Офроуд клуб Петрич“, изминаха повече от 40 състезатели от България и Гърция.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*