Новини, Политика

“Самоковци за Самоков” искат разглеждане на “Супер Боровец” и депото

В изявление от 26 януари общинските съветници от “Самоковци за Самоков” предлагат в дневния ред на сесиите на местния парламент през февруари и март да бъдат включени за разглеждане няколко теми: анализ и ревизия на “Супер Боровец” и участието на Общината в проекта, запознаване с проекта “Боричо” и функционирането на едноименния ски комплекс, дейността на Общинското лесничейство и възможностите пред жителите на общината за снабдяване с дърва за огрев на поносими цени; проекта за новото депо за отпадъци, възстановяване на коритото на Искъра в района на града, управлението и развитието на Боровец.
В изявлението се посочва, че тези важни за развитието на общината и всекидневието на хората теми са останали встрани от работата, въпреки че Общинският съвет работи вече три месеца, провели са се четири сесии и е изразено желание да бъдат решени част от въпросите, оставени „в наследство” от предишния съвет.
В документа се подчертава, че проблемите са били поставени на ежемесечните общи срещи с граждани, както и в отделни разговори. Авторите на изявлението настояват въпросите да се обсъдят в постоянните комисии на съвета със съдействието на общинската администрация и след това на сесии да бъдат взети най-правилните решения.
Изявлението е подписано от петимата съветници на сдружението: инж. Петър Георгиев, Стоян Пашов, д-р Димитър Панев, инж. Пламен Ангелов и Розелина Вълкова.

Leave a Reply