Новини, Политика

„Самоковци за Самоков” ще участват в местния вот, умуват за кандидат-кмет

Сдружение „Самоковци за Самоков” ще вземе участие в местните избори наесен със свои кандидати за общински съветници, а може би и за кметове на села в района, стана ясно на срещата с граждани, състояла се на 13 юли в читалище-паметник „Отец Паисий”. Участниците в сдружението допълнително ще преценяват дали да издигнат свой кандидат за кмет на общината или да подкрепят някой от кандидатите за тази длъжност.
Според председателя на сдружението и ръководител на групата му общински съветници инж. Петър Георгиев е необходима промяна в управлението на общината. Георгиев смята, че не са поставяни за разглеждане в местния парламент през последния мандат най-значимите проблеми на града и района – безработицата, привличането на инвеститори, развитието на туризма, опазването на горите, борбата с престъпността и др.
Ръководителят на сдружението нарече „Супер Боровец” – „супер кражбата на века за Самоков”, добави, че не е доволен от постигнатото през мандата и дори постави въпросът дали изобщо сдружението да продължи дейността си след като предложенията му не намирали отзвук сред останалите общинари. „Ние влязохме в съвета без намерения за лични облаги, не искам да говоря други колеги за какво отиват в Общинския съвет”, възкликна Георгиев. В отговор на изказване той обеща няколко бездомни жители на Самоков да обядват безплатно в стола на фирма „Самел-90”.
Присъстващите бяха категорични, че „Самоковци…” трябва да продължат работата си, да участват във вота и да спечелят повече съветнически места. През последния мандат сдружението имаше пет съветника, за които на изборите през 2011 г. са гласували 2480 души.
По предложение на Димитър Йончев присъстващите дадоха положителна оценка на дейността на съветниците на сдружението и решиха то да участва със свои кандидати в предстоящия вот. П. Георгиев пък призова за мобилизация и за гласуване не за партии, а за личности.
Срещата бе открита от общинския съветник Стоян Пашов. Присъстваха и останалите трима общинари от сдружението, бившите кметове Валентин Велинов, инж. Васил Кънев, Ангел Немов и др.

Тодор Попов

Leave a Reply