Култура, Новини

Самоковци и софиянци пяха за светите братя

„Заради вази можем днес,
свети Кирил и Методий,
да живеем с гордост, чест
между другите народи!…”
С това стихотворение на Константин Величков за братята – славянски просветители, председателката на читалище „Младост” Лили Шуманова започна на 11 май във Военния клуб /ДНА/ концертната програма. Самият концерт бе посветен на празника на светите братя.
Публиката в салона, макар и малко, приветства сърдечно кръшните изпълнения на Дайчовото и други хора от двете групи на танцовия ансамбъл „Самоков” с ръководител Станислав Костов при читалището. Особено вълнуващо прозвучаха песните на талантливата малка певица Маргаритка Бочева. И други млади изпълнители се представиха с песни и разкази. С чудесни мелодии се изявиха и Божидара и Алек – участници в школата по китара с ръководител Христо Христов.
Специален гост на празника бе женската вокална група „Незабрава” с ръководител Банко Банков и корепетитор Евгени Димитров към читалище „Георги Раковски” в столицата. Дамите, облечени в красиви бели рокли с шевици, поздравиха с песни присъстващите, а от името на организаторите получиха цветя и благодарности.

Димитрина Божилова

Leave a Reply