Самоковци се обединяват в помощ на пострадалото от пожар семейство Дикини, ето как може да помогнете

Вълна от съпричастие у самоковци предизвика сполетялата семейство Дикини злополука в края на миналата седмица. Както е известно голям пожар унищожи в четвъртък, 13 септември, покривната конструкция на къщата на семейството на ул. „Граф Игнатиев” № 10, включително целия интериор на използваните за живеене тавански помещения, електроуреди, мебели, дрехи и пр.
В неделя, с помощта на 8-9 млади доброволци, на първо време покривното пространство бе разчистено и обгорелите вещи и отломки бяха извозени.
Сега на дневен ред стои оценката на конструкцията и направата на нов покрив. В този тежък момент както от финансова, така и от психологическа, а и от чисто физическа гледна точка няколко млади жени се обединиха в социалните мрежи с призив за оказване на всякакъв вид подкрепа за пострадалата фамилия. Елена Андреева, Йоана Петрова, Мая Радуилска, Милена Томова и Рени Мутафчийска обединиха усилия, за да бъдат от полза по най-точния и бърз начин. Те вече са получили обещание за добросъвестно дарение на дървен материал за направата на покрива от човек, който не желае публичност, а домакините в къщата вече са намерили и строителна бригада. Самоковска фирма пък е дарила 1000 лв. по откритата след инцидента банкова сметка на семейството /ще я намерите по-долу/. Други хора са изявили желание да дарят мебели и електроуреди. Инициаторите на акцията са поставили и кутии за дарения в 11 търговски обекта, които също ще намерите по-долу.
Организаторите на кампанията се надяват сем. Дикини да посрещне зимата, с помощта на своите съграждани, малко по-спокойно и с нов покрив над главите си.
Самоковци са показвали нееднократно, че имат големи сърца и се отзовават в нужда. Дано тази акция да е поредното доказателство за това!

Банкова сметка:
УниКредит Булбанк
IBAN : BG87UNCR70004500424957
МОЛ: Юри Дикин

Кутии за дарения можете да намерите в следните обекти:
1. Бул. „Искър” № 87 – офис на застрахователен брокер I&G
2.“Frango, оригинален португалски грил“ – на пазара
3. Ресторант „Никол”
4. Магазин „Рич“ – до магазин „Детски свят”
5. Магазин „Колорит”
6. Магазин „Хубави неща” в кв. „Самоково”
7. Новата аптека в кв. „Самоково” /в общинския блок на кръговото кръстовище/
8. Клиничната лаборатория на третия етаж в болницата
9. Магазин CBA
10. Оптика „Спектър 7”, до магазин „Сиси”
11. Магазин за алкохол и цигари на ул. „Македония“, до чейндж бюрото

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*