Самоковци спечелиха турнир по мини футбол в София

Мини футболът набира популярност и развитие в града ни. „Големите”, които се бяха брандирали с името на основния си спонсор – текстилното предприятие  „Маг Текс”, триумфираха в столичната Бизнес лига!
По пътя към титлата нашите момчета се разправиха с всичките си съперници, а в своеобразния финал надделяха във вълнуващ двубой с 5:3 над преките си конкуренти от „Африка Юнайтед”. За „Играч на мача“ бе определен бившият младежки национал Красен Николов, автор на два гола. На успеха се насладиха и съотборниците му Ивайло Захариев-Пиф, Виктор Колев, Любослав Стойчев, Иван Марков, Христо Бандров, Димитър Аджов, Станислав Стаменов, Константин Димитров, Стоян Попов, Ангел Николов.
В духа на спортсменството победителите получиха купата от капитана на своите подгласници – малиецът с българско сърце Куаси Ив.
Така футболистите на „Маг Текс” спечелиха и промоция за елитната дивизия на Бизнес лигата още при дебютното си участие в нея.
Очаква се шампионите да бъдат приети от кмета Владимир Георгиев в дните преди предстоящия турнир „Самоков рита”, който ще се състои в Спортния комплекс на 22 и 23 август. Участие в своеобразното републиканско първенство по мини футбол са заявили някои от най-силните състави от страната, включително тимове от София, Пловдив, Перник, Благоевград, Дупница и др. Самоковска община пък ще бъде представена от 4 отбора: „Големите – Маг Текс”, „Шивачите”, „МаХвани” и „Рилец” /Говедарци/. Домакинството е ново признание за стопанина на комплекса Георги Георгиев, който ще си партнира по организацията с БФС и Асоциацията по мини футбол.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*