Самоковци станаха зам.-министър и областен управител

Д-р Александър Златанов

В седем министерства са назначени 13 нови заместник-министри със заповед на служебния министър-председател Стефан Янев. Сред новите зам.-министри в здравеопазването е д-р Александър Златанов. Като млад лекар, завършил висшето си образование в Медицинския университет в София, той беше анестезиолог в самоковската болница. Дълги години беше и заместник-директор на ЦСМП-София област. От 2013 г. до началото на 2021 г. е директор на РЗИ-София област. Преди новото си назначение той заемаше поста директор на РЗИ-Перник.

Росен Барчовски

Росен Барчовски стана заместник-министър на младежта и спорта. Той е потомствен спортен специалист. Баща му – Цвятко Барчовски беше известен баскетболист и треньор, а майка му е Ваня Войнова, най-добрата българска баскетболистка. Росен Барчовски също е национален баскетболист и треньор. Дълги години бе треньор на БК „Рилски спортист“, с който печели медали от Балканската лига, Националната баскетболна лига и Купата на България. Към момента е треньор на националния отбор на България. Наскоро класира тима за европейското първенство през 2022 г., което ще е първо участие за представителния ни тим на подобен форум от 2011 г. насам.

Радослав Стойчев. Снимка: архив

Радослав Стойчев е назначен за областен управител на Софийска област. Той има образователно-квалификационна степен „магистър“ по „Икономика и организация на труда“ от УНСС. Беше депутат в две Народни събрания – 43-тото и 44-тото, а преди това беше зам.-кмет на Община Самоков. Семеен е, с две момчета, съпругата му Десислава е архитект.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*