Самоковци с отворено писмо до министър Павлова за лошите пътища

Четвърти пореден протест срещу правителственото решение за поскъпването на пътните винетки от 67 на 97 лв. ще се проведе в неделя, на 20 декември. Недоволни шофьори, а и не само участници в пътното движение като водачи на МПС граждани, този път ще блокират шосето за Дупница, след разклона на околовръстния път, между 13 и 15 ч. По традиция пък колоната от автомобили ще потегли от паркинга на „Т маркет” в града в 12.30 ч.
Припомняме, че и предишните три недели бяха белязани от протести. Негодуващите самоковци обаче тогава блокираха софийското шосе. Сега хората ще протестират и срещу лошата инфраструктура в района. Именно пътната артерия за Дупница е в окаяно състояние. Всяка година тук се правят частични ремонти и кръпки, които обаче не са трайно решение на проблема.
Междувременно организаторът на протестите Илиян Чалгънов изпрати от името на Инициативен комитет „Бъдеще за Самоков” отворено писмо до министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.
„Всички се чувстваме тотално ощетени от завишените цени на винетните стикери, тъй като основните пътища на територията на нашата китна община не са ремонтирани цялостно от няколко десетилетия. И тук веднага изпъква един от тях – път II-62, който е съсипан от тежкотоварните камиони, минаващи ежедневно по него. Сериозно изпитание за всеки шофьор е преминаването по най-невралгичните отсечки от пътя: Самоков – Клисура и Клисура – Сапарево – осеяни с дупки, неравности и пропаднали участъци. Същото е положението и на пътя Боровец – Долна баня”, се посочва в писмото.
Авторът добавя, че при продължаваща незаинтересованост от отговорните органи протестът „ще премине в ефективен и постоянен напред във времето”. Протестиращите канят г-жа Павлова да присъства в неделя, за да се увери сама в трагичното състояние на пътя за Дупница.
„Не желаем нищо повече от това да шофираме по нормални пътища”, категорични са членовете на Инициативния комитет.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*