Самоковци ще участват в олимпийски зимен фестивал в Осогово и Чепеларе

Осогово и Чепеларе събират спортните таланти на страната за юбилейния 10-и олимпийски зимен фестивал през тази и следващата седмица. Организатори са Българският олимпийски комитет и асоциация “Спорт в свободното време”.
За втори пореден път ски-зоната над Кюстендил ще посрещне най-добрите млади алпийци и сноубордисти, а другата седмица Родопите ще бъдат домакини на надеждите в биатлона и ски бягането.
Състезанията на алпийците в Осогово ще започнат в петък, 25 февруари, от 9.30 ч. по наредения на писта „Людмил Янков“ гигантски слалом. В 12.30 ч. е тържественото откриване във Фънпарка, където от 13 ч. сноубордистите ще излъчат своите шампиони. Надпреварите на алпийците ще бъдат в два манша за 14- и 16-годишни, а при сноубордистите среща си дават 11-, 13- и 15-годишни.
На родопските Роженски поляни пък ще бъдат на 5 и 6 март стартовете по биатлон и ски бягане.
Във фестивала се очаква да участват близо 500 млади състезатели. Най-много заявки за Осогово са дали скиорите от “Витоша ски” и “Чамкория” – Боровец. При сноубордистите най-многобройни ще бъдат състезателите на  “Бороборд” – Боровец, “Амерспортс” – Чепеларе, “Спорт Екстрийм” – София и “ОуТиПи” – Самоков.
Предвидени са съответните отличия и награди.
Ски-зона Осогово бележи силен прогрес в последните години, а доказателство за това са двата старта за европейската купа по слоупстайл през 2013 г., за които домакините са получили отлични оценки от ФИС. И двете зони – в Осогово и Родопите, са с много сняг, а и метеорологичните прогнози са благоприятни.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*