Самоков бе домакин на международен турнир и лагер по джудо

Над 400 спортисти участваха във Втория международен турнир и лагер по джудо за деца и юноши в нашия град, организиран от столичния „Шун джудо клуб” между 4 и 8 май в „Арена Самоков”.
В турнира сили и умения премериха състезатели от 19 български клуба от София, Пловдив, Пазарджик, Перник, Севлиево, Бяла Слатина, Троян и др., както и джудисти от Германия, Холандия, Словения и Гърция. Те се съревноваваха в три категории за деца и една за юноши, като победителите в отделните направления заслужиха награди от организаторите.
„Както в България, така и по света джудото се развива с бързи темпове. Само в Париж например има 400 клуба по джудо, а в Холандия и Хърватия този спорт е включен в учебната програма”, сподели за „Приятел” инициаторът на проявата Свилен Скерлев, който е управител и главен треньор на „Шун джудо клуб”.
В столичния тим сега тренират около 100 деца и младежи, а доказателство за нарасналия интерес към джудото у нас е провеждането на още два турнира в страната по същото време. Св. Скерлев сподели от името на организаторите, че те са доволни от условията в нашия град и от добрия прием и затова се предвижда турнирът да се превърне в традиция.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*