Новини, Образование, Снимки

Самоков изпрати красиви и стилни абитуриенти за бала им в Боровец /СНИМКИ/

“Слънце грее – дъжд вали” – под това мото премина тържественото изпращане на самоковските зрелостници от випуск 2018 от централния площад “Захарий Зограф” към абитуриентския им бал в Боровец, най-стария курорт в България. Младежите и девойките дефилираха под аплодисментите на изпълнилите площада техни съграждани и “въоръжени” с широки усмивки зарадваха и дори успяха да разплачат близки, познати и приятели. Дванадесетокласници бяха пременени в красиви и стилни облекла, които допълнително подчертаваха внимателната им подготовка за този специален за тях ден. Младите мъже пък се изявиха като истински кавалери и с чадър в ръка направиха всичко възможно дамите им да останат сухи.
“Дерзайте, мечтайте, побеждавайте и никога не забравяйте, че ние винаги ще ви обичаме”, поздрави зрелостниците кметът Владимир Георгиев. От името на абитуриентите Даниела Секулова, ученичка в ПТГ “Никола Вапцаров”, благодари за топлите и внимателни грижи на техните учители и родители, които са възпитали добри хора. “Сигурни сме, че обичта към вас и към родния край винаги ще ни връща тук”, завърши Д. Секулова.
Още преди това пък тържествено бяха посрещнати знамената на Самоков, България и Европейския съюз, носени от участници в танцово студио “Кати” с ръководител Катрин Митева и от гвадрейци от “Н. Вапцаров”. Десетокласничката в същото училище Елена Несторова пък поздрави всички присъстващи с изпълнението на няколко песни.

Делян Василев

Повече снимки може да видите тук: https://www.facebook.com/pg/VestnikPriatel/photos/?tab=album&album_id=2101937829836155

Leave a Reply