Самоков има вече второ елекрозахранване

110-иловолтов далекопровод свързва вече електрическата подстанция в Самоков с подстанция „Марек” в Дупница. Държавна комисия е приела обекта.
Трасето на новия далекопровод минава южно от шосето за Дупница. Захранването е осигурено от ТЕЦ „Бобовдол”. С ново оборудване е и подстанция „Самоков”.
Проектът е от изключително значение за общината и особено за Самоков и Боровец. Известно е, че през зимата, по време на активния туристически сезон, потреблението на електроенергия е твърде високо. През минали години това довеждаше до аварии в мрежата в курорта с всички произтичащи от това негативни последици. Сега този голям проблем вече намира своето решение, като опасността от аварии се свежда до минимум.
От общинската администрация припомниха, че първата копка на обекта е направена преди около две години, на 17 септември 2012 г. Инвестицията е на Националната електрическа компания. Далекопроводът е построен, след като преди това са приключени всички отчуждителни производства от страна на Общината и са предоставени общински терени за трасето.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*