Самоков подкрепя майките на деца с увреждания с протест на 14 ноември

Утре, 14 ноември, Самоков ще стане поредният град, който ще подкрепи протестиращите вече над четири месеца в столицата майки на деца с увреждания. Местната акция е насрочена за 12.30 ч. при детската площадка до сградата на Банка ДСК.
Както е известно, от няколко месеца в София майките на деца с увреждания протестират всекидневно с искания за адекватни политики в сектора. Те са възмутени и от правителственото неглижиране на проблемите на хората с увреждания, и от поведението на управляващите спрямо тази най-уязвима социална група.
Самоковки ще изразят желанието си и за незабавна оставка на вицепремиера по икономическата и социалната политика Валери Симеонов заради недопустимото му и арогантно отношение към протестиращите майка и техните деца. Припомняме и думите на самия Валери Симеонов, които изостриха още повече общественото негодувание спрямо него в частност и към правителството като цяло:
„Този закон беше започнат като опит да се угоди на една група кресливи жени, които спекулираха с децата си и манипулираха обществото, изкарвайки на пек и на дъжд тези уж болни деца без грам майчинско чувство и грижа за тях. Просто ги използваха по най-безсъвестния начин, като инструмент за постигане на техните чисто материални цели. Затова казвам, че законът е заченат в грях.”
„Въобще не става въпрос за пари, а за водене на нормална политика и живот”, сподели Виктория Недялкова. Тя изтъкна, че не е нормално хората да се борят толкова дълго време за неща, които им се полагат. Подобни проблеми, по думите й, отдавна са решени в другите европейски държави. Именно Виктория е сред инициаторите на протеста заедно с Аглика Крушовенска и Румяна Костадинова. Те решили да пристъпят към организирана акция в Самоков, защото не всеки има възможност да присъства на протестите в София.
„Смятам, че е хубаво и в по-малките градове хората да излязат и да подкрепят майките на деца с увреждания, защото те имат нужда от това”, подчерта Недялкова. Тя бе категорична, че протестът не е политически мотивиран и покани всички желаещи да подкрепят начинанието на 14 ноември, сряда, от 12.30 ч. при детската площадка до банка ДСК в центъра на Самоков.
„Време е за обединение, за нормално общуване помежду ни и за възпитаване на децата в чисто човешки морални ценности и нагласи”, заключи Виктория.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*