Новини, Шарен свят

Самоков посреща Деня на детето 1 юни със забавен танцов празник

За втора поредна година Общината и танцово студио „Кати” с ръководител Катрин Митева организират по случай Деня на детето денс фест „Самоков танцува” на самия 1 юни от 11 ч. на пл. „Захарий Зограф”.
Новото в тазгодишната програма е, че и децата от публиката ще имат възможност да се включат в своеобразните работилници по видове танци – модерни, забавни, фолклорни, мажоретни, брейк. Малчуганите ще могат да си направят снимка и да си поиграят с аниматорите от „Синята къща” на мис Ели. Водещи на купона ще бъдат актьорът Кристиян Гочев и Катрин Митева.
„Идеята за денс фест ми дойде още като започнах да се занимавам с ръководителска дейност, но тогава нямах опита, познанствата и смелостта, за да реализирам мечтата си. Миналата година споделих с Пепа Георгиева, гл. експерт „Култура” в Общината, за нещата, които се въртят в главата ми. За щастие, и тя, и кметът Владимир Георгиев приеха идеята, за което съм им благодарна”, сподели К. Митева.
„Миналата година фестът имаше концертен характер. Сега ще има по-малко участници, но пък децата от публиката ще могат да танцуват в пет различни стила. Всеки ще може да разучи няколко движения заедно с ръководителя на съответния състав, а отличилите се ще получат награди от Общината”, поясни ръководителката на „Кати”. Тя обеща участниците в програмата да въведат желаещите по най-добрия начин в света на танца.
Специално за участничките пък в ръководения от нея състав „Кати денс” Митева сподели: „Момичетата са част от организацията и ще помагат на всички малчугани, тъй като са с богат опит и вече са се доказали. Благодаря им, обичам ги и знам, че мога да разчитам на тях, защото винаги сме били рамо до рамо. Ще използвам случая да им пожелая незабравимо лято, изпълнено с веселие и позитивни емоции Ще ги чакам отново през септември, отпочинали, заредени и ентусиазирани за новите върхове, които съм им подготвила за покоряване.”
Хореографката обясни, че всички деца, които имат желание да се запишат при нея или в школите на нейни колеги от града, ще могат да получат информация на място. „Надявам се тяхно величество – децата на Самоков, да се забавляват от сърце и да бъдат омагьосани от танците на 1 юни. Очакваме децата в света на танцовото изкуство”, завърши Кати.

Делян Василев

Leave a Reply