Самоков приветства стилни и красиви абитуриенти от випуск 2016

За четвърта поредна година зрелостниците от града ни бяха тържествено изпратени вечерта на самия 24 май за абитуриентския си бал в Боровец от голямата сцена на площад „Захарий Зограф”. Тук завършващите средното си образование дефилираха пред погледите на събралото се множество.
На фона на някои доста ексцентрични модели на абитуриенти от страната, нашите момичета и момчета се понравиха със стилни оригинални тоалети и широки усмивки. Те бяха предвождани от знаменосците на училищата.
За около час и половина площадът се превърна в снимачна площадка, за което допринесе и слънчевото време. От сцената завършващите бяха поздравени от талантливите млади творци Габриела Даганова /вокал/, Кристиян Гочев /бийтбокс/ и Александър Веждаров /китара/. Българското знаме пък бе гордо носено от момичетата от танцово студио „Кати” с ръководител Катрин Митева, съпроводени от млади гвардейци с развети трибагреници.
Кметът Владимир Георгиев също приветства абитуриентите. Благодарност към преподавателите от името на випуск 2016 изрази дванадесетокласничката в ПТГ „Никола Вапцаров” Снежана Кашъмова. Малко преди това тя бе наградена лично от директора на учебното заведение Георги Велев. Стана ясно, че е пълна отличничка през целия гимназиален курс. В знак на уважение към педагозите прочувствено прозвуча неостаряващата песен на Росица Кирилова „Учителко любима”.
Водеща бе Зоя Станкова.
На тържеството присъстваха много учители и директори на училища, които бяха отрупани с цветя от признателните ученици.
После младежите и девойките се отправиха към хотел „Самоков” в Боровец, където празнуваха до късна доба, а някои останаха и да пренощуват в курорта.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*