Самоков приема битката за Трета лига между ЦСКА 1948 и „Брацигово”

Снимка: Иван Йочев, www.sportal.bg

Изключително любопитен мач ще закрие официално сезона на ст. „Искър”. Един срещу друг в пряка елиминационна битка за влизане в Югозападната Трета лига ще се изправят четвъртодивизионните ЦСКА 1948 и ФК „Брацигово”. Двубоят е насрочен за сряда, 7 юни, от 18 ч.
Мачът със сигурност ще прикове вниманието на привържениците и на двата клуба. Припомняме, че преди година брациговци също играха плейоф в Самоков и тогава мощна агитка от около 200 души подкрепяше любимците си, известни с прозвището „Брациговската Барса” поради сходството си с екипите на испанския гранд.
Самоковската жилка не свършва само с домакинството на дербито. В състава на „ЦСКА 1948” се подвизават бившите футболисти на „Рилски спортист” Стоян Деспотов и Спас Спасов. Вратарят Деспотов бе част от тима ни през сезон 2014/2015, но така и не успя да извоюва титулярно място под рамките на вратата в спор с опитния Красимир Гьорев. Халфът Спасов носи „оранжево-черния” екип през миналогодишната кампания. Техничарят изнесе силна пролет, като при домакинството на „Германея” /Сапарева баня/ отбеляза 5 гола.
За определяне на столичния представител на баражите преди броени дни „червените” сразиха в епичен сблъсък „Надежда” /Доброславци/ с 4:3 в мач с 3 дузпи, червен картон и много емоции по трибуните, при които накрая едва не се дойде до саморазправа.
Както е известно, след фалита на славния ЦСКА сега за наследници на клуба се борят два тима с близки имена – елитният „ЦСКА-София” и състезаващият се в софийската четвърта дивизия „ЦСКА 1948”.
Другият бараж, който ще се играе по същото време на стадиона в Радомир, противопоставя ОФК „Елин Пелин” и ФК „Кюстендил”.

Валентин Илиев. Снимка: www.topsport.bg

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*