Самоков приема финалите на Шампионската лига на България по мини футбол!

Снимка: Александър Чавдаров, архив

Чрез двата терена с изкуствена тревна настилка на Спортния комплекс в двора на СУ „Никола Велчев” градът ни ще бъде домакин на 2 и 3 юни на финалните четворки на Шампионската лига и Лига Европа – двата най-силни турнира по мини футбол в България.
Приятната новина стана известна в края на февруари и означава, че градът ни е преборил конкуренцията на Русе, Габрово и Слънчев бряг, които също искаха да домакинстват на проявите. Стопанинът на спортния комплекс Георги Георгиев заяви за „Приятел”, че кандидатурата ни е впечатлила шефовете на Българската федерация по мини футбол /БАМФ/ не само с отличните условия на комплекса, но и с пълната подкрепа от страна на общинското ръководство.
„Сега предстои усилена работа по намиране на спомоществователи, за да премине проявата на исканото от нас високо ниво”, очерта Георгиев най-близките задачи. Той изрази надежда, че за финалите на Шампионската лига ще се класира и самоковският отбор „Холандците”. За целта „лалетата” ще трябва да се справят на 1/8-финалите със съпротивата на „Актив комерс” /Сф/ и с още един съперник в следващия етап. Срещите със столичния тим са насрочени за 1 и 15 април, като „Холандците” са домакини на реванша.
Победителят от финалната четворка на Шампионската лига ще представя страната ни на европейското първенство по мини футбол в столицата на Украйна Киев на 12 и 13 август.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*