Самоков се представи на световното изложение в Лондон

Пред нашия щанд на авторитетната изява в английската столица

Като туристически център районът ни се представи тази есен за първи път на голямото световно туристическо изложение в столицата на Великобритания.
За изявата на 11 ноември разказа Любослава Ярловска, ръководителката на проекта „Подкрепа за развитие на регионален маркетинг на туристическа дестинация Самоков – Долна баня – Сапарева баня”. Това е и първата международна изложба по проекта, която са посетили освен ръководителката му /самоковка/, така и представители на двете съседни общини – г-жа Георгиева /Сапарева баня/ и г-жа Джамбазова /Долна баня/, както и ръководителката на Туристическия информационен център в града ни Ваня Вукова.
Г-жа Ярловска подчерта, че нашия щанд е бил един от 24-те на изложители от България, голяма част от които – също подготвени по проекти и посветени на зимния и летния туризъм.
Нашите участници са имали две седмици, за да се подготвят за представянето. Избрано е лого, което се е приело добре. От логото с надпис „Дестинация Рила” се добива представа за красотите на нашия регион, за историческите и културните му ценности. Самото лого е закачливо, запомнящо се и дава представа за всички сезони. А с пожеланието „Подари си!” като че ли подканя за почивка и релакс в чудните рилски простори.
Запомняща се е и дипляната, която е преведена на руски, английски, немски и френски и показва възможностите на региона за културен и исторически, еко и спа туризъм, както и различните местни занаяти.
По проекта се предвижда в бъдеще да се издаде още една брошура с повече информация за това, къде може да отседне човек, и с необходимите контакти за туристическите информационни центрове в общините. Рекламен материал е и разделителят – с логото, с четирите сезона и с условията за туризъм. Интересна, пъстра и свежа е и рекламната чаша.
„Имаше интерес към нашите щандове. България я свързват преди всичко със зимния туризъм, но само хотел „Рила” от Боровец бе представен на изложението”, изрази същевременно съжаление Л. Ярловска.
Все пак по време на изложението са създадени много контакти. Според Ярловска това би било добра основа за по-тесни връзки с туроператори. За това ще съдействат и предвижданите информационни турове, които ще рекламират по-добре „Дестинация Рила”. Г-жа Ярловска обобщи и мнението на нашите представители, че на подобни изложения България трябва да се представя по-мащабно и по-колоритно като цялостна дестинация.
На срещата стана ясно още, че предстоят участия и на туристическите изложения в София /през февруари/, Берлин и Букурещ /март/, а по-късно и на борсите във Велико Търново и Русе.

Евгения Попова

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*