Новини, Туризъм

Самоков се представи на туристическо изложение в Букурещ

Туристическият информационен център в града ни представи целогодишните възможности за отдих и туризъм в Самоков и региона на най-голямото туристическо изложение в Румъния – TTRI. Изложението се състоя от 22 до 25 февруари в панаирния център на столицата на северната ни съседка.
Представителите на общината ни са запознали посетителите с местните културно-исторически забележителности, атракциите, важните културни и спортни форуми, на които Самоков и районът ще бъдат домакини през тази година. Интересуващите се са добили представа за Историческия музей, крепостта Цари мали град, възстановеното съоръжение “Самоково”, манастирите и черквите, туристическите маршрути. Специално за изложението рекламни материали са били изготвени на румънски език.
”Интересът към Самоков като туристическа дестинация от страна на румънски туроператори и крайни клиенти е голям. Част от хората, които се спираха на щанда, споделяха, че познават Самоков и Боровец, харесват го и отново биха посетили района”, сподели Иванка Вукова, мениджър на Туристическия информационен център.
През този месец центърът ще представи Самоков и региона на още две големи туристически изложения: в Германия – от 7 до 11 март, и в Русия – от 10 до 12 март.

Leave a Reply