Култура, Новини, Статии, коментари

Самоков се представя на Международната туристическа борса в София

Общината ни се представя със своя експозиция на Международната туристическа борса „Ваканция и Спа – Експо 2013”, която бе открита вчера, на 14 февруари, в София /”Интер експо център” – срещу „Метро”, бул. „Цариградско шосе” 147/.
Самоков участва с щанд, изработен по проект на външна дизайнерска фирма. Нашите представители показват възможностите за развитие не само на традиционния за района ни зимен туризъм, но и на летния, селския, еко и други видове туризъм.
Специално внимание на нашия щанд е отделено на възможностите на новия общински хотелски комплекс „Арена”. Многобройните посетители можаха да опитат и от прочутия самоковски зелник.
При откриването на борсата се изявиха мажоретният състав при читалище-паметник „Отец Паисий” и фолклорна група от Говедарци.
Сред присъстващите в първия ден на изложението бяха кметът на Самоков Владимир Георгиев, председателката на Общинския съвет Ирена Коцева, зам.-кметът Радослав Стойчев.
Самото изложение е под патронажа на Министерство на икономиката, енергетиката и туризма. Партньори са Столична община и браншови организации.
В това 30-о юбилейно издание на най-голямата туристическа борса у нас на площ от 5000 кв. м участват общо 270 изложители от 21 държави от цял свят /включително от Куба, Индия, Индонезия, ЮАР и др./ – туроператорски агенции и фирми, спа центрове и балнеолечебни курорти, хотели, туристически центрове, общини и сдружения, транспортни фирми. Предвидени са и дискусии, една от които е на тема „Развитие на българския туризъм въпреки последните промени в нормативната уредба”. Междувременно се изнасят концерти, танцови спектакли, разиграват се томболи. Входът е свободен.

Илияна Йовева

Leave a Reply