Здраве, Новини, Шарен свят

Самоков събра над 60 хил. лв. за лечението на Калин Иванов

Добротата няма граница. Тя не разделя хората по възраст, пол, образование, социално положение. Добрината идва от сърцето и душата на човек – единствените нужни фактори за проявата на човечност.
Е, в Самоков явно живеят много добри хора напук на нихилистичното мнение на доста наши съграждани. Оказва се, че ние, самоковци, можем да се обединим около истински важните неща, а именно – здравето и живота на наши приятели, съседи, познати, а и непознати.
Това се доказва и от крупната сума от 58 000 лв., които са преведени по банковата сметка на майката на диагностицирания със злокачествен меланом на клепача в началото на октомври Калин Иванов – Галина, в Пощенска банка до четвъртък, 27 октомври.
Припомняме, че вчера Общинския съвет подкрепи благородното дело като реши за тази цел да бъдат отпуснати 2000 лв. Очаква се общинските съветници да направят и лични дарения.
Само за две седмици всички ние, заедно, успяхме да съберем нужните по предварителна и непотвърдена информация средства за лечението на 16-годишния ученик от ПТГ „Никола Вапцаров” в Германия. За съжаление, все още липсва официална информация от изследванията в Университетската болница в Мюнхен.

Leave a Reply