Новини, Туризъм, Шарен свят

Самоков трети в национален туристически конкурс

На Община Самоков е отредено призовото трето място в националния преглед-конкурс „Общините за развитието на туризма”, организиран от Националната медийна група „Парадигма” със съдействието на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма.
По признание на запознати това е най-значимото за българските общини събитие в сферата на туризма.
Нашата Община зае третото място в прегледа-конкурс в групата на общините с традиционно развит туризъм. В тази сфера пред нас са само Бургас и Банско. След Самоков остават такива традиционно силни в туристическо отношение общини, като Несебър, Велико Търново, Велинград, Сандански и др.
Като награда за успеха в престижната класация Община Самоков е удостоена с изящен плакет „За принос в развитието на туризма в Република България”.
Грамоти за приноса си за развитието на туризма са заслужили и фирми, между които и самоковското „Самел-90” АД. Отличието на нашето предприятие е за изградения и функциониращ бизнес клуб „Кокошкова къща”.
Първенците в националния преглед-конкурс бяха обявени в Пловдив, където отскоро работят и тези служби на икономическото министерство, които се занимават с туризма.
По повод отличията на 16 ноември в новия общински туристически информационен център /бившия бизнес център на партера в сградата на Общината/ се състоя пресконференция с участието на кмета Владимир Георгиев и изпълнителния директор на „Самел-90” инж. Петър Георгиев.
„Не съм очаквал такова високо отличие. Радвам се, че са оценени нашите усилия, включително създаването през тази година на общинския туристически информационен център. Догодина ще се борим за първото или поне за второто място”, заяви Вл. Георгиев пред присъстващите представители на местни медии.
Кметът връчи и отличието – грамота на инж. Георгиев.
„Тази награда показва, че когато нещо се прави с любов, рано или късно това се оценява. С нашия бизнес клуб показахме още веднъж, че мислим за града и за развитието на туризма в района. Самоков и Боровец са традиционно силна част на туризма в България. Благодаря на хората, които са ни оценили. Ще продължаваме да работим така, че Самоков да заеме мястото, което му се полага в сферата на туризма в страната”, изтъкна директорът на „Самел”.
Кметът Георгиев допълни, че се надява новият туристически информационен център да стане притегателно място за хотелиерите и за всички хора и фирми, свързани с развитието на туризма в Самоков и цялата община.
Пресконференцията бе ръководена от Веска Тодорова, гл. експерт „Връзки с обществеността” в Общината.
Присъства и зам.-кметът Васил Сайменов.

Тодор Попов

Leave a Reply