Самоков ще има доброволческо формирование

Това заяви кметът Владимир Георгиев на среща с директора на Регионалната дирекция за пожарна безопасност в Софийска област главен инспектор Георги Иванов, който гостува в Самоков.
В срещата участваха и специалист от отдел „Доброволчески формирования” към Главна дирекция “Пожарна безопасност” Радина Хаджиева, началникът на Районната служба за пожарна безопасност Ивелина Дренска, секретарят на Общината Ангелина Вангелова и специалист „Гражданска защита” в Община Самоков Иван Терзийски. Стана ясно, че регистрираните доброволци ще получат екипировка и ще им бъде направена застраховка. Задължително се преминава през обучение за пожарникарска и спасителна дейност. Гл. инспектор Иванов заяви, че първоначалните обучения ще бъдат направени от специалисти от Регионалната дирекция. Доброволческите формирования могат да оказват съдействие на общините в много аспекти, не само в кризисни ситуации.
Кметът Георгиев изтъкна, че от страна на Общината ще бъде предоставена база за обучение, както и за съхранение на техника. Самата техника ще бъде предоставена от Регионалната дирекция. Има възможности да се кандидатства и по различни направление за допълнителна техника и оборудване.
Координатор на доброволците в Самоков ще бъде Иван Терзийски. Доброволческото формирование в града ни ще се състои от 20 души.  Предстои да се избере ръководство на формированието.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*