Самоков ще участва в международно туристическо изложение в София

Община Самоков ще се представи по утвърдена вече традиция със свой щанд на 38-ото международно туристическо изложение в столицата. Изложението „Ваканция & СПА“ под надслов „Да се върнем към нормалното!” ще се състои на 24 и 25 февруари, четвъртък и петък, в софийския „Интер експо център“.
Самоковският щанд ще бъде разположен на стратегическо място – срещу централния вход на борсата. Обновената му визия ще демонстрира разнообразните възможности за почивка и приключения на туристите от страната и чужбина в нашия град и района през всички четири сезона на годината.
Както е известно, през тази година се навършват и три века от рождението на автора на „История славянобългарска“ и основател на нашето Възраждане Паисий Хилендарски, чието родно място не само според местните хора, но и по мнението на авторитетни учени е самоковското село Доспей, а гробът му се намира в двора на самоковския храм „Св. Никола“.
По време на изложението Община Самоков организира и презентация под надслов „Самоков – родното място на св. Паисий Хилендарски“ /известно, че Българската православна църква обяви още преди 60 години великият ни съгражданин за светец/.
Лекция по темата ще изнесе на 24 февруари от 12,30 ч. в зала „Родопи“, Конгресния център – първи етаж, доц. д-р Константин Рангочев от БАН, секретар на Асоциацията за антропология, етнология и фолклористика „Онгъл” и наш съгражданин.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*