Самостоятелна изложба на Маргарита Кьосева

Самоковската художничка Маргарита Кьосева се представя със самостоятелна изложба в Градската художествена галерия „Проф. Васил Захариев“ под мотото „Пролетно вдъхновение“.
В залата са показани десетки платна, изработени в различни техники. Сред тях има и икони, както и графики. Талантливо са защитени интересни философски идеи. Отразено е по своеобразен начин част от историческото минало на Самоков.
Експозицията бе открита на 7 март от директора на Историческия музей д-р Веселин Хаджиангелов. „В навечерието сме на големи християнски празници, а галериите са също храмове – храмове на изкуството“, изтъкна Хаджиангелов и добави, че сутринта в този ден е паднал сняг, но вечерта пък почитателите на изобразителното изкуство са се срещнали с пролетни послания. Наистина какво по-хубаво от това!
Директорът на музея посочи близката връзка на своята институция с художничката, съвместната им дейност и подчерта, че Маргарита е не само даровит творец, но и човек, който много години вече учи с всеотдайност младите хора да рисуват, а и да виждат красивото и доброто в живота. Повече от три десетилетия тя успешно ръководи школата за изобразително изкуство „Зографче“.
Деца поднесоха музикален поздрав с „Я кажи ми, облаче ле бяло“.
Развълнувана от цветя и добри думи, Маргарита Кьосева благодари на многобройните присъстващи за интереса им към изкуството и нейното творчество.
Изложбата ще бъде на разположение на желаещите да я видят до края на месеца.

Можете да харесате